Официални представители на MOES за България.
 

Zigbee е безжична технология за комуникация, проектирана за ниска консумация на енергия, къс обхват и нисък пропускателен капацитет. Въведена първоначално през 2003 г., Zigbee се превръща в ключов участник в областта на Интернет на нещата (IoT), предоставяйки надеждно и енергийно ефективно решение за свързване на различни умни устройства.

Основни Характеристики на Zigbee

Основни Характеристики на Zigbee

  • Ниска Консумация на Енергия: Устройствата Zigbee се отличават с енергийна ефективност, което ги прави подходящи за устройства с батерии. Това позволява продължителен живот на батерията, което е ключов фактор в приложенията на IoT.
  • Мрежова Топология "Mesh": Zigbee използва мрежова топология "mesh", позволявайки на устройствата да комуникират помежду си чрез множество пътища. Това подобрява надеждността и разширява обхвата на мрежата.
  • Кратък Обхват и Нисък Пропускателен Капацитет: Zigbee работи в честотния обхват 2,4 GHz и е оптимизирана за комуникация на кратък обхват с пропускателни способности от 20 до 250 kbps. Това я прави идеална за приложения, изискващи интермитентен трансфер на данни.
Приложения на Zigbee

Приложения на Zigbee

  1. Смарт Домашна Автоматизация: Zigbee се използва широко в умни устройства за дома като умни осветителни тела, термостати, сензори за врати/прозорци и умни брави. Нейната ниска консумация на енергия и способност за мрежово свързване спомагат за безпроблемната свързаност на умни домашни екосистеми.
  2. Промишлен Автоматизация: В промишлените среди, Zigbee се използва за мониторинг и контрол на приложения. Тя позволява създаването на надеждни мрежи със сензори за събиране на данни и оптимизация на процесите.
  3. Здравеопазване и Мониторинг: Ниската консумация на енергия на Zigbee я прави подходяща за здравеопазването, включително за носими устройства и системи за дистанционно мониториране на пациенти.

Зигби Алианс, организацията зад Zigbee, продължава да работи по подобряване на технологията. Появата на Zigbee 3.0 има за цел да обедини различните профили на Zigbee в един стандарт, опростявайки съвместимостта и интеграцията на устройствата.

Комбинацията от ниска консумация на енергия, мрежова топология "mesh" и пригодност за комуникация на кратък обхват позиционира Zigbee като водеща технология в пейзажа на IoT. Докато умните домове, промишлеността и системите за здравеопазване все повече се доверяват на взаимосвързаните устройства, Zigbee предоставя надеждно и ефективно решение за безпроблемна комуникация и контрол.

Смарт продукти

Животът е на един клик разстояние от това да бъде по-добър!

VI Smart Home
Ви Смарт Хоум ООД | гр. Русе, ул Николаевска 36А
  Начало

За нас

Продукти

Смарт ключове

Смарт модули

Термостати и термо глави

Смарт контакти

Сензори и безопасност

Смарт задвижки

Смарт устройства за контрол

Смарт брави

Смарт осветление

Смарт камери

Други

Промоции

Защо умен дом

КОНТАКТИ