Официални представители на MOES за България.
 

Умен дом всъщност е….
Понятие, което лесно може да бъде подвеждащо. Модерният термин, произлизащ от английското широкоизползвано “Smart Home”, се отнася до голям брой устройства, свързани помежду си в една обща мрежа и лесно комуникиращи едно с друго от разстояние. И под разстояние се има предвид и другия край на света. Умният дом няма общо с местоположението си или строителните материали, които ще изберете, нито колко футуристичен ще е дизайнът на най-използваните от семейството стаи. Ни най-малко умният дом има връзка с броя книги в него. Гореспоменатият термин включва група устройства, които използват Wi-Fi, ZigBee или Bluetooth технология, а  вие контролирате всички тях от сензорен панел или от смарт телефона си. Благодарение на тези устройства контролирате и конвенционални електрически уреди също дистанционно. 

Какви са основните ползи от умния дом?

Безопасност

Безопасност

На първо място! Най-напред безопасността, където винаги й е мястото. В понятието умен дом се включват автоматизирани ключалки за врати, детектори за движение, камери за наблюдение, но и сензори за движение, които да включват осветлението в избрани от вас помещения през нощта, и датчици за течове на газ и вода. 

Удобство

Удобство

Вкъщи е мястото за комфорт, безспорно. А какво по-удобно от възможността да управляваш елементарни повтарящи се дребни детайли само с докосване на телефона без значение от коя стая или кой диван. Издърпване на завеси, промяна сила на осветление, включване на отопление са само част от възможностите, освен които могат да се създадат и автоматизирани графици за изпълнение на дейности, т.е. без абсолютно никакъв ежедневен ангажимент от ваша страна. 

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност

Опции като намаляване силата на осветлението, спиране на отоплението, включване на бойлер само през нощта доказано могат да намалят цената на сметките за електроенергия с 30%. А и нека помислим не само за средствата, а и за бъдещето на планетата ни. 

Информация

Информация

В приложенията на телефона си лесно ще получите детайлна информация за дейностите в дома си. Благодарение на нея можете да анализирате поведението в дома си и какво да направите за подобряването на ежедневието. 

Смарт продукти

Животът е на един клик разстояние от това да бъде по-добър!

VI Smart Home
Ви Смарт Хоум ООД | гр. Русе, ул Сърнена Гора 9
  Начало

За нас

Продукти

Смарт ключове

Смарт модули

Термостати и термо глави

Смарт контакти

Сензори и безопасност

Смарт задвижки

Смарт устройства за контрол

Други

Промоции

Защо умен дом

КОНТАКТИ