Официални представители на MOES за България.
 

Мислили сте по колко часа прекарвате средно в колата си? А в дома си? 

 

През 2017-та година “Брасълс таймс”, Белгийски уважаван вестник, публикува проучване, според което средностатистическият европеец прекарва 9 часа и половина в превозно средство на седмица. Това означава поне час на ден. Но дали “поне” ще звучи добре, ако сравним час в колата с часовете вкъщи в мекото легло, на удобния диван пред телевизора, на пухкавия килим, пълен с играчки на малчугани, на кухненската маса пълна с вкусотии. И тогава идва моментът да се запитаме: в подобрения на дома или на колата трябва да наблягаме?

 

Разбира се, една от най-”мачо” темите е кой каква кола кара, как я е тунинговал, какви екстри има, колко е голяма, мощна и прочие. Лъскавото возило не отричаме, че обръща погледите на хората на около. Но струва ли си вниманието на другите, ако можем първо да изберем удобството за най-близките ни? 

 

Опитахме се в настоящата статия да сравним колко по-масово са разпространени елементарни удобства в колите, които караме, спрямо домовете, в които живеем. Смайващо е как мястото, където прекарваме около час на ден, е по-модернизирано в България, отколкото там, където всъщност сме през по-голямата част от деня ни. Нали за домът се използва думата “живеем”, а за колата “караме”. Ето и нашето сравнение и възможностите, които предлагаме като еквиваленти за дома: 

1. Отключване от разстояние

1. Отключване от разстояние

2023 година. Краят. Малцина са колите, които изискват да се сложи ключ в бравата на дръжката им. Централното заключване на автомобила е широко разпространено без някой да може да оспори сигурността му, както и да може да даде пример за човек, който предпочита да тика ключ вместо набързо да натисне едно копче. Да, батерията на ключа ти да свърши на път, по средата на “нищото”, докато си отбил за глътка вода на някое крайпътно уширение, разбира се, използва се за спасение конвенционалният ключ на колата. 

 

Нека не пренебрегваме и вече зачестилото по улиците ни удобство от безключово отключване на колите. Собствениците на подобни коли само и единствено се доближават до колите си и хващат дръжката на автомобила, при което той се отключва, благодарение на близостта на умния ключ до бравата. Особено ако собственикът е дама, носеща онова бездънно нещо, наречено дамска чанта, то удобството е несравнимо. 

И сега идва моментът, в който се питаме защо още пазим имуществото си по домовете си с брави, които нямат грам удобство, сравнено с тези на колите ни. Не толкова разпространени в България към ден днешен са умните брави за дома https://vsh.bg/product-33-wifi-umna-brava Всъщност, удобствата, които ще спечелите с подобно устройство към дома си, не се изчерпват в улеснението при отваряне и затваряне. На първо място е сигурността, тъй като неуспешните опити за отключване ще бъдат отбелязани на приложението във вашия смарт телефон. А предложената в линка умна брава има възможност като новите коли - да бъде отключена не само от разстояние (чрез телефона ви), но и без да се налага да търсите из чанти или джобове, благодарение на опцията за отваряне с предварително настроен пръстов отпечатък. 

 

Разгледайте продуктовото описание за повече подробности за умните брави или ни позвънете, а сега да се отправим към следващата причина лесно да свикнем със смарт устройства за дома си и да не искаме да се разделяме с тях, следвайки опита си от автомобилите си. 

2. Осветяване след отдалечаване от мястото

2. Осветяване след отдалечаване от мястото

Опцията на колите с буквален превод “изпрати ме вкъщи” е изключително удобна, ако паркирате на не много осветена улица и се отдалечавате, а фаровете светят още определено време, което ви е необходимо. Да, безспорно е супер. 

 

Всъщност вече не рядко се среща осветление в коридора на домовете ни или във вход на блок, което да е контролирано от датчик. Безспорно удобство е при движение пред входната врата лампата да светне. Но за живеещите в къща това означава постоянно мигане при преминаване на някоя птичка или друга животинка. Ето и нашето предложение за умен плафон, управляван чрез смарт приложение:  С него не само можете да си светнете в коридора, когато поискате от телефона си, но и можете да го монтирате в стая, в която прекарвате повече време - като спалня, хол и да избирате кога наоколо да свети. Когато са на почивка мнозина хора оставят светнато поне в една стая, за да изглежда сякаш обитават и в момента. Е, ако искате да “подплашите” крадците сега можете от разстояние да изгасяте през деня, за да изглежда логично осветлението.

3. Проверка на прозорците

3. Проверка на прозорците

Излизаме от автомобила си, но не сме сигурни, че прозорците са затворени. А какви облаци… Лесно е със задържането на бутон на ключа дистанционно за колата да се затворят. 

При домовете обаче отворен прозорец рядко е толкова драматичен заради дъжд, а по-скоро заради отварянето му от недоброжелатели. За да се избегне кражба предлагаме лесен за монтиране сензор за отворен прозорец, който ще ви изпрати известие на телефона при движение на прозореца. 

 

4. Следене на точните разходи

4. Следене на точните разходи

От кога не сте си вадили бележката от бензиностанцията и да делите и броите колко е средният ви разход? Този метод отдавна остана отживелица благодарение на интелигентните борд компютри, които имат голяма точност в следенето на изминати километри и изразходвано гориво. Всички данни за това колко ви излиза са на няколко клика разстояние и то само докато си загрявате колата. 

 

Да, но знаете ли колко ви струва отоплението с някоя допълнителна печка. Или охлаждането с климатика през лятото? А и мнозина ще се изумят малката кана за вода, с която си варят чай какъв консуматор е, въпреки размера си. За да се следят тези разходи, лесен за употреба е един смарт контакт, който отчита изразходваната ел енергия линк ю

И в крайна сметка ви пожелаваме да карате сигурни и удобни коли и да живеете в уютни домове. Луксът е относително понятие. Предлагайте комфорт на себе си и близките си във всеки възможен момент.

Смарт продукти

Животът е на един клик разстояние от това да бъде по-добър!

VI Smart Home
Ви Смарт Хоум ООД | гр. Русе, ул Николаевска 36А
  Начало

За нас

Продукти

Смарт ключове

Смарт модули

Термостати и термо глави

Смарт контакти

Сензори и безопасност

Смарт задвижки

Смарт устройства за контрол

Смарт брави

Смарт осветление

Други

Промоции

Защо умен дом

КОНТАКТИ